Halk Oyunlarının Tarihi Gelişimi

Halk oyunlarımız tespit edilen 4000′ in üzerinde oyun ile dünya üzerinde en zengin oyun karakterine sahip ülke konumuna gelmemizi sağlamıştır. Bir kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun hemen hemen her yöresinde ayrı oyunlar, ayrı giysiler ve ayrı müziklere rastlamak mümkündür. Bu da yurdumuzun bu alandaki zenginliğinin bir göstergesidir.

Federasyon bünyesinde 81 il temsilciliği, tescilli 1362 kulüp, 1332 hakem, lisanslı 58000 oyuncu, 974 antrenör, halk oyunları camiasının değerli üyelerinden ve akademisyenlerden oluşan alt kurul üyeleri bulunmaktadır.

THOF mahalli, geleneksel, stilize, komple nitelikli ve proje yarışmaları dallarında kulüpler arası halk oyunları yarışmaları düzenlemektedir. Bu düzenlediğimiz yarışmalarımız Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 4 farklı yaş kategorisinde yapılmaktadır. 12 farklı grup ve 4 final yarışması olarak düzenlenen yarışmalara 81 il merkezinden yaklaşık olarak 650 kulüp ve 40.000 oyuncu katılmaktadır.

Bünyesinde bulunan alt kurulları ile organizasyon konusunda yeterli tecrübeye ve yeterliliğe sahip olan Federasyonumuz; Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversite Sporları Federasyonu, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile protokoller ve ortak çalışmalar yapmakla birlikte adı geçen kurumların düzenlemiş oldukları yarışmaların hakem atamalarını yapmaktadır.

Atatürk’e göre kültür; hayatının bütün alanlarına egemen bir unsurdur.

Kaynak: Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) http://www.thof.gov.tr

Biz de Atatürk’ün Türk kültürüne, tarihine ve diline verdiği değerden yola çıkarak geçmişine sahip çıkmayan ulusların geleceğinin de olmayacağı fikrini taşıyoruz. Eğitim programının ulusal karakter ve ulusal tarihle uyumlu olmasını isteyen Ulu Önderimiz gibi, ülkemizin milli kültürümüze sahip çıkmamızla gelişebileceğine inanıyor ve bu yönde gerekli adımları atıyoruz.

Kaynak: Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) http://www.thof.gov.tr